Educatie fizica in pandemie

educatie fizica in pandemie in parc

Educatie fizica in pandemie

Educatie fizica in pandemie

Desi parcurgem o perioada extrem de dificila, lucrurile s-au urnit totusi un pic. Cu masca, cu distanta, cu reguli peste reguli, copiii au revenit la scoala. Cel mai complicat pare sa organizezi orele de educatie fizica in pandemie. Deorece este interzis sa atinga o minge, sa se inghesuie in jurul ei,  jocurile sportive nu se practica la orele de sport. Din fericire, exista solutii multe si frumoase ce pot fi folosite de profesori. Intr-adevar, profesorii trebuie sa-si foloseasca un pic creativitatea si ingeniozitatea, dar solutii exista: de la clasica “scoala a alergarii” la curse cu obstacole, folosind jaloane disc sau garduri pentru antrenament. Scara de viteza este un alt instrument versatil si solicitant nu doar din punct de vedere fizic. Sau cercurile plate care prin felul in care sunt asezate, prin culorile diferite fac posibile numeroase exercitii de agilitate si viteza.

In plus, copiii isi pot aduce de acasa o pereche de sosete impachetate. Folosite ca un fel de minge neelastica,  individual, fiecare copil cu jucaria lui,  acestea permit realizarea unor exercitii interesante de indemanare.  Sau poate fi folosita creta pentru a desena pe asfalt diverse designuri pentru exercitii de agilitate.

In aceasta perioada, in care copii stau mult prea mult in banci sau in fata gadgeturile pentru cursuri on-line, implicarea profesorilor de sport a devenit foarte importanta. Fara sport, copiii din aceasta generatie vor deveni niste adulti neputinciosi. Copiii nu-si dau seama de importanta educatiei fizice primita in aceasta etapa, dar profesorii de sport stiu ce inseamna lipsa acesteia. Daca sunt norocosi, acesti copii vor aprecia beneficiile orelor de sport cand vor deveni adulti si parinti.

Va dorim suces si sportT in noul an scolar!

Echipa PROSPORT

En las clases de Educación Física no sólo es una materia; La educación física, es más que eso, en donde se adquieren habilidades motrices para la VIDA!!!Reconozcamos el valor de esta importante materia!Fomentemos estas prácticas ???????⚽

Publicată de Profe Ariel pe Joi, 14 mai 2020

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *