Spalierul

Spalierul sau scara fixa a aparut la începutul anilor 1800 în Suedia într-un moment în care termenul “gimnastică” se referea mai mult la educatia fizică decât la sportul competitiv specific. Per Henrik Ling, pionier al gimnasticii in Suedia, este creditat cu inventarea spalierului. Spalierul a fost initial o simpla scară montată pe un perete, iar acest set vertical de bare orizontale le-a permis elevilor să efectueze diferite exerciții pe ele.

Inca de la inceputuri, spalierul a fost utilizat nu numai pentru pregatirea fizica, dar și pentru tratamentul diferitelor disfunctionalitati, cum ar fi artrita și scolioza. Exerciții de bază, cum ar fi atarnarea de spalier, s-au dovedit a fi terapeutice pentru persoanele cu diverse suferinte. Până în prezent, terapeuți fizici și alți profesioniști din domeniul medical continuă să utilizeze spalierele pentru a trata pacienții.

Spalierului este un echipament de antrenament deosebit de versatil, dand posibilitatea de a realiza o multitudine de exercitii pentru dezvoltarea fortei, mobilitatii, rezistentei. Desi deosebit de simplu ca si constructie, spalierul oferă posibilitatea realizarii unei palate foarte largi de exercitii, garantand un antrenament complex. Spalierul poate fi folosit atat in sali de sport de orice fel, dar si acasa, ocupand o secțiune mică de perete pe care este montat.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *